Pyhän lapsuuden paljastama tabu: Näkökulma Sami Saramäen Tom of Finland -muumeihin ja Dana Schutzin Open Casket -maalaukseen - Kosonen, Heidi S. (Taidehistorian Seura ry – Föreningen för konsthistoria, 2017)
Artikkeli käsittelee kahta tuoretta kuvakiistaa, Dana Schutzin Whitney biennaalissa esitettyyn maalaukseen Open Casket (2016) kytkeytyvää debattia rodullistetusta kuoleman spektaakkelista ja Sami Saramäen Image-lehteen (3/2017) piirtämiin Tom of Finland -muumeihin liittyvää tekijänoikeuskiistaa. Tulokulma liittyy tapauksia yhdistävään lapsuuden kuvahistoriaan ja lapsen rooliin läntisissä moraalipaniikeissa. Artikkelissa lapsen figuuri mahdollistaa kuvakiistojen kytkemisen tabujen ylläpitämään sosiaaliseen järjestykseen.