Minkä filosofia? - Pyysiäinen, Ilkka (Tieteellisten seurain valtuuskunta, 2003)
Timo Helenius, Timo Koistinen ja Sami Pihlström (toim.): Uskonnonfilosofia. WSOY, 2003. 422 s. Uskonnonfilosofia on tieteenala, joka tutkii uskontoon liittyviä filosofisia kysymyksiä joko teologian tai filosofian kontekstissa. Toisinaan uskontotiedekin voi lähetä uskonnonfilosofiaa, kuten erityisesti anglosaksinen religious studies, joka on usein lähempänä teologiaa kuin mannereurooppalainen vertaileva uskontotiede ja uskontohistoria. Uskonnonfilosofiasta voidaan erottaa myös filosofinen teologia ja uskontoteologia.