Heidegger ja suomalainen analyyttinen filosofia - Pihlström, Sami (Tieteellisten seurain valtuuskunta, 2004)
On valitettavaa, että eräiden nykyfenomenologien tai "mannermaisen filosofian" asiaa ohjelmallisesti ajavien intellektuellien asenne analyyttiseen filosofiaan on yhtä yksioikoisen torjuva kuin esimerkiksi eräiden klassisten suomalaisten analyyttisten filosofien asenne Heideggeriin. Toisiinsa väistämättä kietoutuvien, yhteisiä historiallisia lähtökohtia kehittelevien ja yhteisiä ongelmia pohtivien filosofisten perinteiden välisen dialogin rakentelussa voisi puolin ja toisin olla suvaitsevaisempi ja ymmärtäväisempi.