Tutkimus Tornion ja Jällivaaran suomen sanahistoriasta - Paunonen, Heikki (Kotikielen Seura, 1993)
Kirja-arvioWinsa, Birger: Östligt eller västligt? Det äldsta ordförrådet i gällivarefinskan och tornedalsfinskan