Arktisia lohikaloja loisivan sukasjuotikkaan (Acanthobdella peledina) esiintymisestä ja ekologiasta Suomen tunturijärvissä - Lakka, Hanna-Kaisa; Kangosjärvi, Henna; Savikko, Ari; Arnekleiv, Jo Vegard; Qvenild, Tore (Suomen Biologian Seura Vanamo ry., 2024)
Suomen tunturijärvissä esiintyy ainutlaatuinen lohikala nieriä (Salvelinus alpinus). Vielä nieriääkin harvinaisempi arktinen laji roikkuu kalan kyydissä, aivan sen evien juurella – arktinen loinen, sukasjuotikas (Acanthobdella peledina). Tämä lohikalojen loisintaan erikoistunut laji löytyi syksyllä 2020 Enontekiön Käsivarren järvistä, 65 vuoden tauon jälkeen. Tarkempien tutkimusten sekä ammatti- ja vapaa-ajan kalastajien avulla sukasjuotikkaan levinneisyysalue saatiin selvitettyä Suomesta.