Samojedikielten tuntemattomista kontaktikielistä - Kaheinen, Kaisla (Virittäjä, 2024)
Kaisla Kaheisen suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen alaan kuuluva väitöskirja tarkastettiin Helsingin yliopistossa perjantaina 15. joulukuuta 2023. Vastaväittäjänä toimi saamen kielen professori Ante Aikio Oulun ylipistosta ja kustoksena vanhempi yliopistonlehtori Ekaterina Gruzdeva. Kaisla Kaheinen: Etymologia ex silentio. Nganasanin äännehistoria ja kielikontaktit. Dissertationes Universitatis Helsingiensis 111. Helsinki: Helsingin yliopisto 2023. Kirja on luettavissa osoitteessa: http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-9567-8