Ruotsi, Venäjä ja "metsä" - Lerbom, Jens (Suomen Historiallinen Seura ja Historian Ystäväin Liitto, 2010)
Arvosteltu teos: The world of Ladoga: Society, trade, transformation and state building in the Eastern Fennoscandian boreal forest zone c. 1000-1555 / Jukka Korpela. Mü̈nster : LIT Verlag, 2008.