Suomen Lapin historiaa Pohjoiskalotin kontekstissa - Tuominen, Marja (Suomen Historiallinen Seura ja Historian Ystäväin Liitto, 2005)
Arvosteltu teos: Kalotin kansaa: Rajankäynnit ja vuorovaikutus Pohjoiskalotilla 1808-1889, Maria Lähteenmäki, Helsinki (2004)