Les langues finno-ougriennes dans la révolution médiatique du « Web 2.0 » - Cagnoli, Sébastien (Études finno-ougriennes, 2014)
Meedia revolutsioon internetis, iseäranis käesoleva sajandi algusaastatel levima hakanud Web 2.0 on põhjalikult muutnud inimeste suhtlemisviise kogu maailmas. Milline on soome-ugri keelte positsioon selles uues suhtlusdimensioonis? Kuidas saab Web 2.0 olla kasuks soome-ugri rahvastele, eeskätt neile, kel puudub omariiklus? Millised on selle perspektiivid ja piirangud mainitud kontekstis? Siinne käsitlus põhineb 2012. aasta juunikuu seisuga Web 2.0 võimalusi kasutanud kodulehekülgedel ning uuema aja ajakirjandusel. The media revolution of the Internet, especially the so-called “Web 2.0” in the 2000s, have fundamentally changed the means of communication between citizens of the world. What is the role of Finno-Ugric languages in this space of exchange? In what way can this tool be useful to the Finno-Ugric peoples, especially the non-sovereign ones? What are its prospects and limitations? This reflection is based on the “Web 2.0” websites in their present form (June 2012) and on recent press. La révolution médiatique d’Internet, et plus particulièrement du « Web 2.0 » dans les années 2000, a entamé une modification radicale des moyens de communication entre les citoyens du monde. Quelle est la place des langues finno-ougriennes dans cet espace d’échange ? En quoi cet outil peut-il être utile aux peuples de langues finno-ougriennes, en particulier aux peuples non souverains ? Quelles sont ses perspectives et ses limites ? Cette réflexion s’appuie sur les sites web considérés sous leur forme actuelle (juin 2012) et sur la presse récente.