Etniset konfliktit ja etninen nepotismi 2003-2011 - Vanhanen, Tatu (Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 2014)
Tutkimusaineisto liittyy professori Tatu Vanhasen pitkäaikaiseen etnistä nepotismia ja etnisiä konflikteja koskevaan tutkimustyöhön. Aineisto sisältää 176 valtiota ja kaksi mittaria: etnisten ristiriitojen aste (estimated scale of ethnic conflicts, EEC) kuvaa maan etnisten konfliktien määrää ja laatua sekä etninen heterogeenisuus (Ethnic Heterogeneity, EH) mittaa epäsuorasti etnisen nepotismin astetta yhteiskunnassa. Aineisto kuvaa tilannetta eri maissa vuosien 2003 ja 2011 välisenä ajanjaksona. Lisäksi aineisto sisältää tiedon siitä, mikä on maan suurin etninen ryhmä, sekä kuinka suuri on tämän ryhmän osuus maan väestöstä. Tiedot on kerätty erilaisista kirjallisista lähteistä. Lähteet ja muuttujien tarkka kuvaus on koottu taustatietoa-dokumenttiin. The data are part of Professor Tatu Vanhanen's long-term research on ethnic nepotism and ethnic conflicts. The data contain 176 states and two measures: the estimated scale of ethnic conflicts (EEC) is used to measure the relative extent and significance of ethnic conflicts in a country during the period 2003-2011 and the measure of ethnic heterogeneity (EH) is used to measure the relative significance of ethnic nepotism in a country. The data also contain information on the largest ethnic group in a country and the proportion of the population belonging to the largest ethnic group. The information have been collected from various literary sources. The sources and detailed descriptions of the variables are listed in the background information document.