Een Aanvullend Archeologisch Onderzoek aan de Hazeslinger, centrum Breukelen, provincie Utrecht. - Koopstra, C.G. (ARC b.v., 2009)
Vanwege de geplande aanleg van een parkeergarage in het centrum van Breukelen is door Archeological Research & Consultancy (ARC bv) een proefonderzoek uitgevoerd. UIt het onderzoek is naar voren gekomen dat een deel van het bodemarchief archeologisch van groot belang is. Er bevinden zich restanten van middeleeuwse erven en de conserverende omstandigheden zijn dusdanig goed waardoor organisch materiaal goed bewaard is gebleven.Het is daarom van belang dit terrein archeologisch te onderzoeken voordat het terrein voor de garage zal worden ontgraven. because of the planned construction of a car park in the centre of Breukelen, a pilot study was carried out by Archeological Research -Consultancy (ARC BV). The investigation has shown that part of the soil chief is archaeologically important. There are residual medieval peaks and the conservation conditions are so good that organic matter is well preserved. It is therefore important to examine this site in archaeological terms before the site is excavated for the garage.