Boekel, Sint Agathaplein Archeologisch onderzoek - Jayasena, R.M.; Winter, J. De (BAAC bv, 2012)
De voorgenomen herinrichting van het Sint Agathaplein in de gemeente Boekel vormde in april 2004 de aanleiding voor een inventariserend veldonderzoek (IVO) door middel van proefsleuven.Tijdens beide onderzoeken zijn volgens verwachting verschillende sporen aangetroffen zoals begravingen, muurwerk, puinsleuven en paalsporen. Deze sporen bevonden zich op 50-60 cm -mv in een redelijke tot goede staat en hadden over het algemeen een vrij duidelijke begrenzing. Periode: late Middeleeuwen en Nieuwe Tijd. The planned refurbishment of the St Agathaplein in the municipality of Boekel in April 2004 triggered an inventory field survey (IVO) by means of test keys. During both surveys, several traces were expected to be found, such as burial, wall work, pub ditches and paddle tracks. These tracks were in a reasonable to good condition at 50-60 cm -mv and generally had a rather clear boundary. Period: late Middle Ages and New Time.