Van de straat in de goot.Archeologisch onderzoek onder de Vriesestraat, gemeent Dordrecht. een archeologische begeleiding en een booronderzoek - M.C. Dorst (Gemeente Dordrecht, 2017)
Op de locatie worden 5 bomen verwijderd, waar na grondverbetering nieuwe worden ingezet. Ook zal een kunstwerk worden geplaatst. Hiervoor worden graafwerkzaamheden uitgevoerd, De maximale diepte is niet bekend en afhankelijk van worteldiepte oude bomen. Omvang per locatie circa 2,5x2,5 m. Over de grootste lengte van het plangebied worden in 1 raai aanvullende boringen gezet om de bodemopbouw te bepalen. Aangetroffen zijn een dik ophogingspakket met daarin wrsch verschillende straatniveaus in de vorm van vuile lagen; geen (complete) verhardingen aanwezig, maar mogelijk steeds uitgehaald en weer gelegd na ophoging. Want wel op enkele plekken restanten van kinderkopjes die tot voor kort ook het hoogste verhardingsniveau betrof. Wel een gegraven goot aanwezig met daarin 16e -eeuwse schoenen ingegraven in een bodempakket met 16e -eeuwse rekenpenning. Hoogteligging komt overeen met loopniveau van de nog aanwezig 16e -eeuwse bebouwing aan de Vriesestraat. The site removes 5 trees, where new trees are being used after land improvement. A work of art will also be installed. To this end, excavation works are carried out, the maximum depth is not known and depends on root depth old trees. Size per site approximately 2,5x2.5 m. The maximum length of the plantation area will be further drilled in 1 to determine the soil structure. A thick expansion package containing very different street levels in the form of dirty layers have been found; no (complete) hardings are present, but may always be removed and relaid after accumulation. This is because in some places children’s cups which until recently also had the highest level of hardening. An excavated dug is present, with 16th century shoes buried in a soil package with 16th century blasting. Altitude corresponds to the running level of the 16th century building on the Vriesestraat.