Plangebied Zuidpolder fase 1.4 en 2.1 (Stormbaan) in Barendrecht, gemeente Barendrecht; archeologisch vooronderzoek: een inventariserend veldonderzoek (verkennende fase) - Conradi, N.L.A. (2019)
In opdracht van de gemeente Barendrecht heeft RAAP Archeologisch Adviesbureau in februari 2017 een Inventariserend Veldonderzoek (IVO), verkennende fase, door middel van boringen uitgevoerd in de deelgebieden Zuidpolder fase 1.4 en Stormbaan, gemeente Barendrecht. De aanleiding voor dit onderzoek is het voornemen om op deze locatie voorzieningen ten behoeve van ‘De Blauwe Verbinding’ te realiseren , waarvoor een omgevingsvergunning nodig is. Op de archeologische beleidskaart van Barendrecht liggen de plangebieden in een zone met waarde-archeologie 3. Aan de gebieden wordt een redelijk hoge tot hoge verwachting toegekend. Het beleid voor de zone met waarde-archeologie 3 schrijft voor dat er bij bodemingrepen groter dan 200 m2 en dieper dan 80 cm -Mv een archeologisch onderzoek dient te worden uitgevoerd. Deze voorschriften zijn in het geldende bestemmingsplan verankerd. De omvang van de bodemingrepen is niet exact bekend, maar bedraagt meer dan 200 m2, de diepte van de ingrepen bedraagt maximaal 2,8 m -Mv. Het onderzoek is nodig aangezien eventueel aanwezige archeologische waarden bij toekomstige graafwerkzaamheden in het gebied zullen worden verstoord. On behalf of the municipality of Barendrecht, RAAP has in February 2017 an Inventory Field Survey (IVO), Exploratory Phase, conducted by drilling in the Antarcpolder Phase 1.4 and stormbane, Municipality of Barendrecht. This study is prompted by the intention to create ‘Blue Connect’ facilities on this site, which require an environmental permit. On the archaeological policy map of Barendrecht, the planning areas are located in a value archaeology zone 3. The areas are given a reasonably high to high expectation. The Validated Archaeology Policy 3 requires an archaeological survey to be carried out for soil operations of more than 200 m² and deeper than 80 cm -Mv. These rules are laid down in the applicable zoning plan. The extent of the soil interventions is not precisely known, but is greater than 200 m², the maximum depth of the operations is 2.8 m -Mv. The ...