Bewoning uit de ijzertijd en de vroege, volle en late middeleeuwen - Jansen, R.; Hoof, L.G.L. Van (Archol B.V., Leiden, 2007)
Archeologisch onderzoek te Uden – A50 Schouwstraat. Het onderzoek heeft een tweetal interessante vindplaatsen uit verschillende perioden van de prehistorie en de middeleeuwen opgeleverd. Uit de late prehistorie zijn twee solitaire huisplaatsen onderzocht. De belangrijkste resultaten betreffen een aantal huisplattegronden uit de merovingische en karolingische perioden. Zeker voor het noordoosten van Brabant zijn deze zeldzaam. Ook de huisplattegronden uit de latere middeleeuwen vormen een welkome aanvulling in een kennislacune voor deze periode in de regio. Archeological survey in Uden — A50 Schouwstraat. The study has produced two interesting sites from different periods of the prehistory and the Middle Ages. Two solitary housings were examined from the late prehistory. The main results are a number of house plans from the Merovingian and Carolingian periods. Especially for the north-east of Brabant, these are rare. Home plans from the later Middle Ages are also a welcome complement to a knowledge gap in the region for this period.