Archol Rapport 11: Van steentijd tot middeleeuwen: Archeologisch onderzoek rond een fossiele beekloop te Herpen-Wilgendaal - Jansen, R.; Ball, E.A.G. (Archol B.V., Leiden, 2007)
Archeologisch onderzoek in het dorp Herpen, plangebied Wilgendaal fase 2E. Er zijn vier bootvormige huisplattegronden en daarbij behorende erfstructuren uit de 11e eeuw gevonden. Onder het stuifzand kwamen grote aantallen sporen en vondsten uit de metaaltijden en de steentijd tevoorschijn. Archeological survey in the village of Herpen, Wilgendaal Phase 2E area. Four book-shaped house plans and associated inheritance structures of the 11th century were found. Under the bottom sand, large numbers of traces and finishes emerged from metal times and stone time.