Aanvullend Archeologisch Onderzoek in het tracé van de Betuweroute, vindplaats 2, Sliedrecht/Sliedrecht - Verbruggen, M.; Verpoorte, A. (ROB, Amersfoort, 2011)
In het kader van de aanleg van de Betuweroute is in opdracht van NS-RIB een Aanvullend Archeologisch Onderzoek verricht op de vindplaats Sliedrecht in de gemeente Sliedrecht. Het onderzoek werd uitgevoerd door het IPL onder leiding van M. Verbruggen (projectleider) en A. Verpoorte (wetenschappelijk veldleider). Het betreft hier een booronderzoek, waarbij gebruik gemaakt werd van een guts van 4 cm doorsnede en 1,5 m lengte. Het booronderzoek heeft geen aanwijzingen voor een archeologische laag opgeleverd. Er wordt terugverwezen naar de door RAAP aangetroffen indicatoren in de donktop (7,00 m -NAP). In the context of the construction of the Betuweroute, an additional Archeological Survey was carried out on behalf of NS-RIB at the Sliedrecht site in the municipality of Sliedrecht. The study was carried out by the IPL led by M. Verbruggen (project manager) and A. Verpoorte (scientific field leader). This is a drilling study using a gut of 4 cm in diameter and 1.5 m in length. The drilling survey did not reveal any evidence of an archaeological layer. Reference is made to the indicators found by RAAP in the dark top (7.00 m -NAP).