Drie Uoyagien Gedaen na Groenlandt, Om te ondersoecken of men door de Naeuwte Hudsons soude konnen Seylen; om alsoo een Doorvaert na Oost-Indien te vinden (166X) - Stichting Vrijwilligersnetwerk Nederlandse Taal (©), SVNT; Sijs, N Van Der (Data Archiving and Networked Services (DANS), 2013)
Diplomatische weergave van: Drie Uoyagien Gedaen na Groenlandt, Om te ondersoecken of men door de Naeuwte Hudsons soude konnen Seylen; om alsoo een Doorvaert na Oost-Indien te vinden. Alle ten versoecke van Christianus de IIII. Koningh van Denemarcken, &c. de eerste door Ioan Monnick, de tweede door Marten Forbisser, ende de derde door Gotske Lindenau. Als mede een Beschryvinghe, Hoe, en op wat wijse men de Walvisschen vanght. Item, een korte Beschryvingh van Groenlandt, met de manieren en hoedanicheden der Inwoonderen aldaer. t’AMSTERDAM, Gedruckt By Gillis Joosten Saeghman, in de Nieuwe-straet, Ordinaris Drucker van de Iournalen der Zee- en Landt-Reysen. Diplomatic display of: Three Uoyagien Gedaen na Groenlandt, To subsist or soude guns through the Nawte Hudsons; to find alsoo a Doorvaert after East If. All by Christianus de IIII. Koningh van Frankfurt cken, the first by Ioan Monnick, the second by Marten Forbisser, and the third by Gotske Lindenau. Together with a Beschryvinghe, He, and the Walvisschen vanght. Item, a short Beschryvingh by Groenlandt, with the ways and guardians of the Inwoonderen aldaer. t’AMSTERDAM, Gedruckt By Gillis JOost-Saeghman, in the Nieuwe-straet, Ordinaris Drucker of the Iournalen der Zee- en Landt-Reysen.