Archol Rapport 14: Bronstijd-vindplaatsen te Hoogwoud-Oost - Beek, R. Van; Hamburg, T.D. (Archol B.V., Leiden, 2007)
Archeologisch onderzoek uitgevoerd in de toekomstige woningbouwlocatie van het plangebied Hoogwoud-Oost. Op de in het gebied aanwezige kreekruggen zijn tijdens de AAI twee mogelijke vindplaatsen gelokaliseerd. Het hierbij verzamelde materiaal is gedateerd in het laat-neolithicum of de bronstijd. Archeological survey carried out in the future housing site of the Hoogwoud-East planet. On the crayfish present in the area, two possible sites were located during the AAI. The material collected is dated in the late neolithicum or source time.