archeologische waarneming Bierkade 17 (2002 Alkmaar) - Jong-Lambregts, A.J.M. de (Gemeente Alkmaar, 2016)
Archeologisch onderzoek naar aanleiding van inpandige werkzaamheden aan de Bierkade 17 te Alkmaar in 2002. Er werd hierbij een grote kelder aangetroffen en een beerput met daarin spullen van een chirurgijn-barbier. Archeological survey following built-in work at the Bierkade 17 in Alkmaar in 2002. A large basement and a pit containing fragments of a surgical barley were found.