Jeldert Jansz Groot: Beknopt en Getrouw Verhaal, van de Reys van Commandeur Jeldert Jansz Groot, uit Texel na en in Groenland [ca. 1779] - Stichting Vrijwilligersnetwerk Nederlandse Taal (©), SVNT; Sijs, N Van Der (Data Archiving and Networked Services (DANS), 2013)
Beknopt en Getrouw Verhaal, van de Reys van Commandeur Jeldert Jansz Groot, uit Texel na en in Groenland &c. Deszelfs Verblyf op de Kust van Oud-Groenland, naa het Verongelukken van deszelfs onderhebbend Schip, tusschen Ysland en Staatenhoek. Voorgevallen in Ao. 1777 en 1778. Gedrukt voor den Autheur, En te bekomen by de Wed. van A. van Ryschooten en Zoon, op de Haarlemmerdyk, by de Kleine Vismarkt, te Amsterdam; En by Pieter Quakkelstein, te Zaandam. [c. 1779] Beknopt and faithful Verhaal, by the Reys of the Jeldert Jansz Groot, Texel na and Greenland respectively c. Deep Verblyf on the Coasts of Oud-Greenland, following the concerns of disembarked Schip, tusschen Ysland and Staatenhoek. Occurrences in Ao. 1777 and 1778. Printed for den Autheur, and to be obtained by the Wed. van A. van Ryschooten en Zoon, on the Haarlemmerdyk, by the Kleine Vismarkt, Amsterdam; And by Pieter Quakkelstein, in Zaandam. [c. 1779]