Naisten edustus kansallisissa parlamenteissa 1970-2010 - Vanhanen, Tatu (Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 2006)
Aineisto sisältää naisten prosentuaaliset osuudet edustajien kokonaismäärästä parlamenteissa vuodesta 1970 vuoteen 2010. Jos valtion parlamentti on kaksikamarinen, huomioidaan vain naisten osuus alahuoneessa. Aineisto perustuu parlamenttivaalien tuloksiin. Vaalien jälkeen naisten edustus säilyy samana seuraaviin vaaleihin saakka tai niin kauan kuin parlamentti toimii. The data contain information on the percentage share of women representatives in national parliaments from the year 1970 to the year 2010. In case of a bicameral parliament, only the lower house is taken into account. The data are based on the results of parliamentary elections. After an election, the percentage share of women is taken to remain the same until the next election or as long as the parliament is operating.