Lapponia-Seitti: Lapponia-Seitti – Maakunnallinen työterveyshuollon kehittämishanke Lapissa vuosina 2013–2015 - Maria Rautio; Soile Seppänen (Työterveyslaitos, 2015)
Lapin alueella toteutettiin vuosien 2013–2015 aikana maakunnallinen työterveyshuollon kehittämishanke Lapponia-Seitti. Hankkeessa oli osallistujia 17 Lapin kunnasta ja työterveysyksiköstä. Hankkeen tarkoituksena oli vahvistaa Lapin alueen työterveysyksiköiden edellytyksiä vastata työterveyshuollolle asetettuihin vaatimuksiin parantamalla alueellista yhteistyötä ja kehittämällä yhteisiä toimintamalleja. Hankkeen aikana kuvattiin keskeisiä työterveyshuollon palveluprosesseja: työterveyshuollon sopimusta ja toimintasuunnitelmaa sekä niiden laatimista, työpaikkaselvitystä, pienten työpaikkojen työterveyshuoltomallia, työkyvyn tukea ja terveystarkastusta. Prosessien kuvauksen yhteydessä tunnistettiin keskeisiä kehittämiskohteita. Samalla työterveysyksiköt käynnistivät laatujärjestelmän rakentamisen tai hioivat jo olemassa olevaa laatujärjestelmää. Hankkeesta saatu kokemus ja tieto palvelujen järjestämismahdollisuuksista ja ongelmista harvaan asutulla alueella on valtakunnallisestikin arvokasta.