Saavutettavuuden kehittäminen ohjelmapalveluyritykselle : Case: Tuplakasi-Action - Vento, Samuli (Lahden ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyön aiheena oli kehittää ohjelmapalveluyrityksen saavutettavuutta. Toimeksiantajana työlle toimi Tuplakasi-Action, joka tuottaa ohjelma- ja elämyspalveluja Etelä-Karjalan alueella. Tarkoituksena opinnäytetyössä oli tutkia ja kehittää kyseisen yrityksen saavutettavuutta. Työn tietoperustassa avattiin ohjelmapalvelujen osuutta matkailun alalla ja saavutettavuuden määritelmää. Tutkimusmenetelmänä käytettiin aineistojen lisäksi ryhmähaastattelua, jossa haastattelin yrityksen paintball-ohjelmapalvelutuotteen asiakkaita. Asiakaslähtöisessä tutkimuksessa kysymykset painottuivat yrityksen toiminnan laatuun ja siihen, kuinka asiakkaat kokivat paintball-tuotteen. Tutkimuksesta saatiin käytännöllisiä kehitysideoita liittyen yrityksen paintball-pelikentän löydettävyyden helpottamiseen ja paintball-aktiviteetin kokemuksen laadun parantamiseen. Haastattelut vahvistivat aikaisempien asiakkaiden mielipidettä, koska tulosten mukaan yrityksen paintball-pelikentälle oli vaikea löytää ilman navigointilaitetta. Asiakkaat ideoivat paljon kentän toimivuuteen liittyviä parannuksia. Tutkimuksesta selvisi lisäksi se, että suurin osa asiakkaista löysi yrityksen Google-hakukoneella ja sai ensivaikutelmansa yrityksen kotisivuista. Kehitysideat koottiin johdonmukaiseksi tehtävälistaksi yrityksen saavutettavuuden kehityssuunnitelmaan. Suunnitelman osa-alueita olivat kentälle löydettävyyden kehitys, kentällä pelaamisen ja asiakkaan kokemuksen laadun parantaminen. The subject of my thesis is to improve a program service company’s accessibility. The commissioner of this is Tuplakasi-Action which produces program and experience services in the South Karelian area. The aim for this thesis is to research and develop a company’s accessibility and find the factors that define its status. In the beginning of this paper I will talk about program services as part of the tourism industry and clarify the definition of accessibility. As a research method I used a group interview in which I interview the company’s paintball activity product’s ...