Selvitys merenkulkujärjestö IMO:n Polaarikoodista - Friman, Stefan (Satakunnan ammattikorkeakoulu, 2015)
Ilmastonmuutos ja siitä johtuva lisääntyvä meriliikenne, öljynetsintä ja sen poraus arktisilla alueilla on johtanut siihen että YK:n alainen Kansainvälinen merenkulkujärjestö IMO on hyväksynyt uuden Polaarikoodin. Koodissa annetaan arktisella ja antarktisella alueella purjehtiville aluksille uusia sääntöjä koskien turvallisuus – ja ympäristömääräyksiä. Nämä säännöt ovat huomattavasti tiukempia kuin muilla alueilla purjehtivien alusten säännöt. Polaarikoodi hyväksyttiin vuonna 2015 ja astuu voimaan vuoden 2017 alussa. Tämä opinnäytetyö oli tutkimus Polaarikoodin sisällöstä ja päämäärästä. Tutkimus on tarkoitettu opetustarkoitukseen merikoulun käyttöön. Työssä käytiin läpi syyt miksi koodi on tarpeellinen. Koodi käytiin läpi kokonaisuudessaan ja raportoitiin tiivistetyssä muodossa. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tehtävät selvitettiin. Tutkimuksen pääasiallisina lähteinä käytettiin Kansainvälisen merenkulkujärjestön materiaalia ja Liikenteen turvallisuusviraston Polaarikoodin valmistelun tilannekat-sauksia. Climate change and the resulting increasing maritime transport, oil exploration and the drilling of it, in the arctic region has caused the International maritime organi-zation IMO to adopt a new international code for ships operating in polar areas, the Polar Code. The code gives new regulations regarding safety- and environmental issues for vessels sailing in the Arctic and Antarctica. These rules are considerably more stringent than existing rules for vessels sailing in other areas. The Polar Code was adopted in year 2015 and will enter into force in the beginning of year 2017. This thesis was a report about the content and goal of the Polar Code. The study is intended for educational purposes to be used in the maritime school. The work went through the reasons why the new code is required, and it was reported in shortened form. The tasks of the Finnish transport safety agency was explained. The source material for this research came mostly from the Polar Code itself, but also material from the Finnish transport safety agency and Internet was used.