Maaseutuluonto kuvien ja äänien maailmassa - Harjuniemi, Minna-Maria (Lapin ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyö koostuu kahdesta osiosta: teoriasta ja visuaalisesta esityksestä maaseudusta. Teoriaosiossa kerrotaan lyhyesti maaseudusta ja sen matkailusta. Markkinoinnin osiossa ilmenee, kuinka se vaikuttaa visuaalisesti tähän työhön. Valokuvauksen ja äänen tekniikka ovat keskeisessä osassa, koska ilman näitä tekniikoita tuotosta ei olisi. Viimeisenä paljastetaan toimintatavat eli suunnitelmat, toteutukset ja mahdolliset ongelmat ja ratkaisut. Tuotos on valokuvattu ja äänitetty vuoden 2014 aikana. Äänitystekniikkaan ei tässä työssä ole ollut mahdollista panostaa taloudellisesti, joten osin on tukeuduttu olemassa olevaan valmiiseen äänimateriaaliin. Kuvaukset ovat lähinnä sijoittuneet Keminmaan, Kuusamon ja Rovaniemen seuduille. Vanhemmat kuvat on otettu vuosien varrella pitkin Suomenmaata. Teoksen teemana on vuodenaika. Tämä tuotos on kameran linssin ja mikrofonin läpi suodatettu tuotos, joka on toteutettu kuvan, äänen ja tekstien avulla. Kuviin liittyvät tekstit markkinoivat ja täydentävät maaseudun imagoa. Ne kertovat yhdessä oman tarinansa maaseutuluonnon vuodenaikojen värikkäästä rikkaudesta ja moni-ilmeisyydestä luonnonmaisemiin ja eläimistöön. Lopulta kaikki elementit sulautuvat yhteen antamalla kuvan ainutlaatuisesta maaseudusta maaseutumatkailussa. This thesis consists of two parts, theory and visual presentation of the countryside. The theoretical part is about the countryside and its tourism. The marketing part consists of how marketing affects this work visually. The technique of photography and of the voice are in a central part because without this technique the output would not exist. The ways of action i.e. the plans, realization and possible problems and solutions are uncovered last. The thesis has been photographed and recorded during the year 2014. It has not been possible to invest economically in the recording technique, so this thesis prerecorded voice material is used. The photo shoots have been placed mainly in the regions of Keminmaa, Kuusamo and Rovaniemi. Older pictures are from ...