Hevosmatkailu Etelä-Karjalassa - Niemi, Suvi (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyön aiheena oli hevosmatkailu Etelä-Karjalassa. Hevosmatkailu on ala, missä hevonen kuuluu olennaisena osana matkailuelämyksen tuottami-seen. Hevosmatkailu on kasvava ala koko Suomessa. Etelä-Karjalassa hevos-matkailu on vielä hyvin vähäistä muuhun Suomeen verrattuna, mutta kasvu-mahdollisuuksia kyseiselle alalle tällä alueella olisi. Työn tavoitteena oli selvittää hevosmatkailun nykytilaa Etelä-Karjalan alueella sekä millaisia tulevaisuuden näkymiä tällä alueella voisi olla. Tutkimusmenetelmänä oli haastattelututkimus. Teoriaosion aineisto hankittiin tutustumalla alan kirjallisuuteen ja aikaisempiin tutkimuksiin hevosmatkailusta. Tutkimuksen aineisto hankittiin haastattelemalla alueen hevostalouden toimijoita. Tutkimuksessa selvitettiin Etelä-Karjalan alueen hevosmatkailun vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhkat. Tutkimustuloksista koottiin yhteenvetona swot-analyysi. Johtopäätökset tehtiin tutkimustuloksista ja tekijän omista ha-vainnoista. Opinnäytetyön tekijä on toiminut harjoittelijana hevosmatkailupalveluita tarjoavassa yrityksessä kesällä 2014. Tutkimustuloksista selvisi, että alueen vahvuuksia on upea puhdas luonto ja vaihtelevat maastot. Pahimpia heikkouksia alueella on yhteistyön ja markki-noinnin puute. Mahdollisuuksia hevosmatkailun kehittymiselle alueella on paljon sen monipuolisen luonnon ja hyvän sijainnin ansiosta. Tallien valvonnan puute ja turvallisuusasioiden laiminlyönti ovat alueen pahimpia uhkatekijöitä. This thesis is about horse tourism in South Karelia. Horse tourism is tourism in which the horse is an integral part of the production of the tourism experience. Horse tourism is a growing sector in Finland. South Karelia’s horse tourism is still very little compared to the rest of Finland, but the growth opportunities in the area are good. The aim was to examine the current state of horse tourism in South Karelia and what kind of future prospects there could be in the region. The research method was an interview research in which I interviewed people working in the region. The theory partition was acquired by looking at literature and previous studies of horse tourism. The research material was obtained by interviewing the region horse economic operators. The study examined the region's strengths, weaknesses, opportunities and threats in horse tourism. The study results were summarized in a swot-analysis. Conclusions were made by studying research material and the using the author's own observations. The author has worked as a trainee for horse tourism service providers in the summer of 2014. The results showed that the region's strengths are the pure nature and the var-ied terrain. The worst weaknesses of the region are the lack of co-operation and marketing. The greatest possibilities for the development of horse tourism in the region lie on its diverse nature and location. Lack of supervision and negligence of safety issues are some of the worst threats to the region’s horse tourism.