Kisapuiston Ruokapalvelun asiakastyytyväisyys - Lappi, Laura (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2015)
Tämä opinnäytetyö toteutettiin Kisapuiston Ruokapalvelulle yrittäjän toiveesta kesällä 2014. Nykypäivänä kilpailu on kovaa toimialaan katsomatta, joten asiakastyytyväisyyteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää, kuinka tyytyväisiä ruokapalvelun asiakkaat ovat yritykseen ja onko asiakkailla tarvetta lisäpalveluille sekä muita heidän toiveitaan yritystä koskien. Yritys haluaa kehittää toimintaansa, ja parhaiten se onnistuu asiakkaita haastattelemalla. Yrityksessä on jo ennen asiakastyytyväisyyskyselyn tekemistä mietitty ideoita asiakastyytyväisyyden parantamiseksi. Työ toteutettiin kvantitatiivisena tutkimuksena asiakkaita haastattelemalla. Haastattelut perustuivat asiakkaitten vapaaehtoisuuteen osallistua kyselyyn. Asiakkailla oli myös mahdollisuus täyttää kyselylomake itsenäisesti. Näin ollen pystyttiin selvittämään se, onko haastattelijalla merkitystä asiakkaan vastauksiin ja sitä kautta kyselyn tulok-siin. Kuitenkaan tässä opinnäytetyössä ei haastattelijalla ollut merkitystä tuloksiin. Vastauksia saatiin 94 asiakkaal-ta. Kyselyn tulokset olivat positiivisia ja asiakastyytyväisyyttä tukevia. Asiakkaat olivat tyytyväisiä yrityksen tuotta-maan ruokapalveluun sekä heitä palvelleeseen henkilökuntaan. Asiakkaitten suosikkiruokia olivat kalaruuat, liha-pullat muusilla ja karjalanpaisti. Kehitysideoita asiakkailta saatiin vähän, ja ne on suhteellisen helppo toteuttaa il-man, että kustannukset nousevat. Asiakkailla ei myöskään ollut juurikaan tarvetta lisäpalveluille, sillä useammat asiakkaat tulevat toimeen itsenäisesti tai saavat tarvitsemiaan palveluja muilta tahoilta. The thesis work was commission by the entrepreneur of Kisapuiston Ruokapalvelu in summer 2014. Competion is hard today for all lines of business, therefore customer satisfaction gets a lot of attention. This survey´s goal was to find out, how satisfied foodservice customers are with the company and if the customers have more needs for ser-vice and other wishes for the company. The company wants to develop its operations and the best way do it is to interview customers. The comapany has been thinking ideas to develop the service before the customer satisfaction survey. The was work conducted as a quantitative research customer interview. Interviews were done with volunteered customers. Customers could also answer the survey independently. This way it could be seen if the interviewer infuluenced on customer´s answers and survey results. The results showed no influence. The survey results were positive and supporded customer satisfaction. Customers were happy with the company´s foodservice and the service of the personnel. Customer´s favourite foods were fish dishes, meatballs and and mashed potatoes and Karelian hot pot. Only few development ideas were gotten that are easy to make without extra cost. Customers do not also need extra services, because many customers get along or get service that their need from other companies.