Opetus- ja toteutussuunnitelmien vertailu - Puhakka, Leena (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2015)
Opinnäytetyössäni vertailtiin Pohjois-Karjalan ammattiopiston maanmittauskoulutusalan opetussuunnitelmia ja tutkinnon osien toteutussuunnitelmia kolmeen muuhun Suomessa toimivaan ammattiopistoon, joiden opetussuunnitelmiin myös maanmittaus kuuluu. Teoreettisessa viitekehyksessä esitettiin kirjallisuudessa käytetyt määritelmät ja koulun sivuilla esitetyt tavoitteet sekä opettajien opiskelijoilleen jakamat toteutussuunnitelmat. Tutkimuksen empiirisen aineisto kerättiin kyselylomakkeella vuonna 2012 ja 2013 aloittaneilta opiskelijoilta. Kyselylomake toteutettiin SSPS–ohjelmalla ja se laitettiin internettiin. Kyselyn linkki laitettiin opiskelijoille sähköpostilla. Vastaajien mielestä maanmittausalan tutkinnon osat oli toteutettu hyvin ja niiden sisältämät harjoitukset olivat mielenkiintoisia. Vastausten perusteella opiskelijat haluavat lisää käytännönläheisyyttä sekä käytännön ja teorian sopivaa jaksottamista. Ehdotankin, että jatkossa panostetaan käytännön harjoituksiin ja pyritään tutkinnon osat sijoittamaan niin, että harjoituksia voidaan tehdä eikä opetus jää teoreettiseksi. Vuosisuunnittelussa tulee myös mahdollistaa käytännön harjoittelu. In my thesis I compared educational curricula and modules of implementation plans in land surveying at North Karelia College for the other three operating Vocational Colleges in Finland, whose curriculum also includes the land surveying. The theoretical framework presented the definitions used in the literature and objectives set out in the school's website, as well as the implementation plans the teachers gave to their students. The empirical data was collected by questionnaire to students who started studies in 2012 and 2013. The questionnaire was carried out with SSPS program, and it was published on the Internet. The query link was sent to the students by e-mail. Respondents felt that the parts of the vocational qualifications in the degree in land surveying were carried out well and the assignment were interesting. Based on the answers the students want more practical ...