Resiinakorttelin rakennusten vesikattotyön kehittäminen - Paakki, Hanna (Oulun ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyössä aiheena oli Resiinakorttelin asuinrakennusten vesikattotyön suunnitteleminen ja kehittäminen. As Oy Oulun Resiina on YIT Talonrakennus Pohjois-Suomen rakentama kaksitoistakerroksinen asuinkerrostalo, jonka alakerroksiin rakennetaan lisäksi liike- ja toimistotilaa sekä maanalainen pysäköintihalli. Rakennus on ensimmäinen tontille rakennettavista neljästä samanlaisesta kokonaisuudesta. Vesikattotyön sujuminen suunnitelmien mukaan parantaa rakentamisen laatua, karsii tehtävistä syntyviä kustannuksia ja ohjaa resurssit tehokkaaseen käyttöön. Opinnäytetyössä vesikatolle tehtiin aikataulupohja sekä tehtäväsuunnitelma, jonka perusteella kiinnitettiin huomiota kehittämistä vaativiin osa-alueisiin. Opinnäytetyössä kehitettiin esimerkiksi vesikattotyön logistiikkaa ja aluesuunnittelua. Lisäksi työssä dokumentoitiin hyväksi havaittuja keinoja, kuten mahdollisuuksia rakentaa kokonaisia osia elementteinä, jolloin tietoa syntyi hyödynnettäväksi seuraavissa korttelin rakennuksissa. Työn suunnittelun ja kehittämisen pohjana toimivat RT-korteista saatavat työ-aikatiedot ja työmaan aikana kirjoitettu työmaapäiväkirja. Lisäksi työssä haastateltiin työmaan vastaavaa mestaria ja työmaamestaria. Työssä laadittiin aikataulupohja, työn etenemistä parantavia keinoja ja ratkaisuja esimerkiksi työmaalogistiikkaan ja elementtirakentamiseen sekä laatuun vaikuttavia ratkaisuja, kuten valmiin vedenpoistojärjestelmän hyödyntäminen työmaa-aikana. The subject of this thesis was to design and develop the roof construction work for the building As Oy Oulun Resiina and for the future buildings on the same plot. The whole building project consist four twelve floor apartment buildings, underground parking, business space and office space. The buildings are to be built by YIT Housebuilding Northern Finland who is also the assigner of this thesis. By developing the roof construction work the quality of building will improve, the costs of building will decrease and all the resources will be used efficiently. The thesis includes a ...