Pohjois-Suomen maistraatin henkilöstön käsityksiä kehityskeskusteluista - Kiiskilä, Minna (Centria ammattikorkeakoulu (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu), 2015)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää millaisia käsityksiä Pohjois-Suomen maistraatin henkilökunnalla on maistraatissa käytävistä kehityskeskusteluista. Työn pääongelma on: millaisia käsityksiä Pohjois-Suomen maistraatin henkilöstöllä on kehityskeskusteluista. Ala-ongelmat ovat: millaisia käsityksiä henkilöstöllä on hyvästä kehityskeskustelusta, miten henkilöstö kokee nykyiset keskustelut ja miten henkilöstö kehittäisi keskusteluja. Työn teo-riaosuudessa kerron mitä henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ovat sekä mitä kehityskeskus-telut ovat, mikä on niiden tarkoitus ja miten kehityskeskustelu etenee. Työssä oli kvantita-tiivinen tutkimusote. Kaikille vakituisille työntekijöille lähetettiin kysely Webpropol-ohjelman kautta. Pohjois-Suomen maistraatin henkilöstön käsityksen mukaan hyvä kehitys-keskustelu on hyvin pitkälti sellainen kuin aiheesta kirjoitetussa teorioissa on kuvattu. Hen-kilöstö oli melko tyytyväinen siihen miten kehityskeskustelut käytännössä sujuvat. Paran-tamisen varaa on sekä esimiehillä että työntekijöillä, mutta tämän kyselyn tulosten mukaan enemmän toimintaansa voisivat kehittää esimiehet. The aim of the thesis was to find out what kinds of opinions the personnel of Local Regis-ter Office of Northern Finland have about development discussions. The main research problem was: what kinds of views the personnel of Local Register Office of Northern Fin-land have on development discussions. The sub problems were: what is good development discussion like from the perspective of the personnel, what do the employees think about the latest discussions and how would they develop the discussions. In the theory part the focus is on the concepts of personnel management and supervisory duties. In addition, the theory discusses what the development discussions are, what the aim of them is and how they proceed. This study had quantitative point of view. All the personnel with a perma-nent job were sent questionnaire via Webpropol. According to the opinions of the personnel of Local Register Office of ...