Asiakastyytyväisyyskysely Levin Arctic Horse Race-jääraveissa ja tapahtuman markkinointi sosiaalisessa mediassa - Laihanen, Katja (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2015)
Opinnäytetyön oli tarkoitus tutkia Levin Arctic Horse Race-jääravien asiakkaiden asiakastyytyväisyyttä sekä selvittää, mistä mediasta asiakkaat ovat saaneet tiedon tapahtumasta. Tutkimus suoritettiin Levin jääraveissa 23.3.2014. Lisäksi opinnäytetyön tekijä on hoitanut ravien mainostamisen sosiaalisen median yhteisöpalvelu Facebookissa. Opinnäytetyön teoreettinen osuus käsittelee asiakastyytyväisyyttä ja sen mittaamista ja asiakkaan palvelukokemuksen syntyä. Sosiaalisen median osiossa käsitellään markkinointia sosiaalisessa mediassa ja erityisesti Facebookissa. Tutkimusmetodina käytettiin määrällistä tutkimusta, koska tutkimuksella haluttiin saada tilastollista tietoa. Tutkimuslomakkeita jaettiin jääravien asiakkaille Toto-peliteltassa, ravintolateltassa sekä ulkoalueella. Tutkimukseen saatiin 82 vastausta. Tutkimuksessa saatiin hyödyllistä tietoa asiakkaiden tyytyväisyydestä ravien järjestelyihin. Lisäksi saatiin tietoa, mitä kautta asiakkaat ovat hankkineet tietoa jääraveista ja näin voidaan seuraavien vuosien ravien mainontaa suunnata näihin kanaviin.