Hiekkalämpövaraston suunnittelu - Torvela, Anna-Maria (2024)
Opinnäytetyössä tarkasteltiin energian varastointia ja hiekkalämpövarastoja. Tarkoituksena oli tarkastella hiekkalämpövarastojen suunnittelua toimeksiantajayritykselle, mikä mahdollistaisi uusiutuvan energian hyödyntämisen ja lämpöenergian varastoinnin. Työssä käsitellään lämpöenergian varastointia, tekniikkaa ja toimintaa, tutkitaan energian kulutusta ja tuotantoa sekä eri varastointimateriaalien käyttöä. Lisäksi työssä perehdytään hiekkalämpövarastojen mahdollisiin käyttökohteisiin, taloudellisiin vaikutuksiin sekä hyötyihin. Työssä tutkittiin erilaisia lämpövarastoja ja Polar Night Energyn suunnittelemaa hiekka-akkua. Tutkittujen tietojen avulla perehdyttiin teknisiin vaatimuksiin, lainsäädäntöön ja standardeihin sekä riskienhallintaan.