Web-applikaatio koirien aiheuttamista vahingoista poroille - Hienonen, Mirka (2024)
Tässä opinnäytetyössä kehitetään Paliskuntain yhdistykselle web-sovellus, jonka avulla käyttäjät voivat raportoida koirien poroille aiheuttamia vahinkoja lomakepohjan kautta. Opinnäytetyön päätavoitteena on esittää sovelluksen kehitysprosessi ja sen keskeiset ominaisuudet. Kehitysprosessi käsitellään vaiheittain, alkaen käyttöliittymän (UI) ja käyttäjäkokemuksen (UX) suunnittelusta. Tämän jälkeen keskitytään frontendin toteutukseen Reactilla ja backendin toteutukseen PHP:llä, tuodaan esiin teknologioiden valintaperusteet suhteessa käytettävän tietokantatyypin vaatimuksiin ja rajoitteisiin. Opinnäytetyössä käsitellään lisäksi sovelluksen testaamista palvelinympäristössä. Tuloksena syntyi operatiiviseen käyttöön suunnattu fullstack-sovellus, joka sisältää julkisen lomakeosion PC- ja mobiilikäyttöön sekä PC:lle suunnatun admin-osuuden, jonka kautta tallennettua dataa voidaan hallita ja tarkastella. Valmis sovellus parantaa porotalouden digitaalista arkea helpottamalla tietojen keruuta, hallintaa ja tilastointia. The aim of this thesis study was to develop a web application for the Reindeer Herding Association, enabling the users to report reindeer damages caused by dogs. The primary objective of the thesis is to present the development process of the application and its key features. The development process was outlined step-by-step, beginning with the design of the user interface (UI) and user experience (UX). The focus then shifted to the implementation of the frontend using React and the backend using PHP, with an emphasis on the selection criteria for these technologies in relation to the requirements and limitations of the predefined database. The study also covered the testing of the application in a server environment. This thesis presents the development process of the application and its key features. The final product is a comprehensive full-stack application designed for operational use. It includes a public form section accessible on both PC and mobile devices, as well as an admin section limited to ...