Eläimen aktiivisuutta seuraavan IoT-laitteen laiteohjelmiston suunnittelu ja kehitys - Nikula, Tero (2020)
Tämän opinnäytetyön aiheena oli suunnitella ja kehittää laiteohjelmisto eläimen aktiivisuutta seuraavalle IoT-laitteelle. Tavoitteena oli kehittää ensin Anicare Rudolf -laitteelle perustoiminnallisuudet, jonka jälkeen jatkokehittää tuotetta tarpeiden mukaan. Työn virallinen toimeksiantaja oli Anicare Oy. Ennen tätä opinnäytetyötä oli jo tutustuttu yritykseen, porotalouteen sekä itse laitteeseen, joten työ voitiin aloittaa suoraan ohjelmistokehityksellä. Työssä sovellettiin aiempaa ohjelmistokehityskokemusta ja jo hankittua tietoa, ja niitä kerättiin työn aikana lisää. Ohjelmistokehitys aloitettiin perustoimintojen kehittämisellä, minkä jälkeen siirryttiin monipuolistamaan laitetta erilaisilla ohjelmisto-ominaisuuksilla. Ohjelmistokehitys toteutettiin C-kielellä SEGGER Embedded Studio -ohjelmointiympäristössä Nordic Semiconductorin tarjoaman ohjelmistokehityspaketin avulla. Vaikka ongelmiakin ilmeni, työ edistyi suhteellisen hyvään tahtiin, ja työn lopputuloksena on toimiva laiteohjelmisto Rudolf-laitteelle ja hyvä pohja laitteen jatkokehitykselle. Laitteen avulla on nyt mahdollista mm. seurata eläimen sijaintia. The subject of this thesis was to design and develop a firmware for animal’s health tracking IoT device. The first goal was to develop basic functionalities for Anicare Rudolf device and then improve the product as needed. The official client for this thesis work was Anicare Oy. Before this thesis there was already got to know about the company, reindeer husbandry and the device itself so the work could be started directly with software development. Earlier software development experience and gathered information was applied to the work and they were gathered more during the work. The software development was started with developing the basic functionalities and after that moved on making the device more versatile with different software features. The software development was done with C programming language in SEGGER Embedded Studio IDE (Integrated Development Environment) with the help of software ...