Peruskorjauksen jälkeiset akustiset olosuhteet Wärtsilä-kampuksella - Linervo, Joonas (2024)
Tässä opinnäytetyössä käydään läpi akustisia olosuhteita Karelian Wärtsilä-kampuksella. Tutkimus suoritettiin toimeksiantona Karelia AMK:lle peruskorjauksen yhteydessä suoritetuttujen akustiikkaan vaikuttavien muutosten takia. Olosuhteita selvitettiin suorittamalla ilmaääneneristävyyden ja puheen ymmärrettävyyden mittaukset peruskorjatuista C-siiven tiloista. Tuloksia vertailtiin SFS 5907 standardin vaatimuksiin ja Ympäristöministeriön ohjearvoihin. Työssä käytiin läpi STIPA-menetelmällä suoritetun STI:n, jälkikaiunta-ajan, taustamelun ja äänitasoeron mittaukset, sekä mittapisteiden valinta. Opinnäytetyössä perehdyttiin myös tarkoituksenmukaisen ääniympäristön hyötyihin, sekä käyttötarkoituksen vaikutuksiin ääniympäristön suunnittelussa. Mittaukset suoritettiin Norsonic Nor140 ja Nor150 äänianalysaattoreilla opetustilasta, käytävästä, sekä hiljaisesta tilasta. Tilojen todettiin täyttävän standardin SFS 5907:2022 vaatimusluokat A1 äänitasoeron, taustamelun ja jälkikaiunta-ajan osalta. Puheen erottavuuden tulokset sijoittuvat luokkaan A3.