Matka Napalaaksoon opiskelijoiden silmin - Sarajärvi, Jonna; Sarajärvi, Jonna Tuulia (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Arctic Valley -hanke, joka on luonut Lapin ammattikorkeakoululle uuden virtuaalisen oppimisympäristön. Napalaakso otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa syksyllä 2014 aloittaneilla liiketalouden opiskelijoilla. Opinnäytetyön päätavoitteena oli selvittää, miten uuden oppimisympäristön käyttöönotto ja opiskelijoiden ohjaaminen toteutuvat opiskelijoiden näkökulmasta. Opinnäytetyö on laadullinen ja tutkimusaineisto on kerätty tarkkailevan havainnoinnin ja teemahaastattelun avulla. Tärkein tiedonkeruumenetelmä oli teemahaastattelu. Tutkimusta varten haastattelimme kuutta opiskelijaa. Haastatteluun arvottiin yksi opiskelija jokaisesta tiimiyrityksestä. Tutkimuksesta saatuja tietoja voidaan hyödyntää uuden oppimisympäristön, sekä opiskelijoiden ohjaamisen kehittämisessä. Teoreettinen viitekehys käsittelee liiketoimintaosaamista, oppimisympäristöjä, opiskelijoiden ohjaamista ja tiimityöskentelyä. Tutkimustulokset esitetään teema-alueittain. Kokonaisuutena opiskelijat olivat tyytyväisiä uuteen opetusmenetelmään ja oppimisympäristöön. Muutamia kehityskohteita nousi kuitenkin esille. Käsittelemme näitä kehityskohteita johtopäätöksissä. Lisäksi esitämme ehdotuksia mahdollisista jatkotutkimusaiheista. The commissioner of the thesis is the Arctic Valley project. The project has been created for Lapland University of Applied Sciences, a new virtual learning environment. Arctic Valley was introduced for the first time in the fall of 2014 to students who started in the programme of business economics. The aim of this thesis was to find out how the new learning environment for the introduction and orientation are realized from the perspective of the students. The thesis is a qualitative study and the material has been collected with observation and theme interviews. The main data collection method was theme interview. Six students were interviewed for the study. The group was randomly selected including one student from each team. Interviews and observation data obtained can be utilized in ...