Kairareiän mittalaitekoulutuksen kehittäminen - Ervasti, Eeva (2024)
Opinnäytetyön aiheena oli mittalaitekoulutuksen kehittäminen. Opinnäytetyön toimeksiantaja oli Arctic Drilling Company Oy Ltd. Opinnäytetyön aiheeksi oli rajattu koulutuksen kehittäminen ja työssä käsitellään kehitystyön näkökulmia. Lopputuloksena oli laatia käytännöllinen perehdytysopas toimeksiantajalle. Perehdytysopas on tarkoitettu uuden mittalaitteen käyttöönottoon ja perehtymiseen. Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa yritykselle tarkka ja selkokielinen perehdytysopas ja arvioida työn tuotoksen aikana oppimismenetelmiä, kirjaten niitä myös opinnäytetyöhön pohjustamaan yleisesti oppaiden laatimista. Opinnäytetyössä käsiteltiin oppimiseen, perehdyttämiseen ja malminetsintään liittyvää teoriaa sekä mittalaitteen käyttötarkoitusta. Työssä on käytetty pääasiassa kirjallisia lähteitä. Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena ja kehittämispainotteisena opinnäytetyönä, jonka lähtökohtana oli olemassa oleva tehtävä, johon etsittiin ratkaisua opinnäytetyön avulla. Työn tuloksena syntyi tehokas perehdytysopas uutta teknologiaa käyttävälle mittalaitteelle. Tarkoituksena oli kehittää, toteuttaa ja arvioida uusia prosesseja ja toimintatapoja toimeksiantajan perehdytysmahdollisuuksiin. Varsinainen perehdytysopas on salassa pidettävä liite, joka toimitettiin vain yrityksen käyttöön. Tavoite saavutettiin ja toimeksiantajayritys ottaa oppaan käyttöön ja on tyytyväinen lopputulokseen. The main aim of this thesis study was to produce a precise and clear orientation guide for the company, and to evaluate the learning methods during the production process, also documenting them. The guide is intended for the introduction and training with a new survey device. The thesis was commissioned by Arctic Drilling Company Oy Ltd. The scope of the thesis was limited to the development of training, and the aspects of the development process. The main goal was to create a practical orientation guide for the company. The study covered theories related to learning, orientation, and mineral exploration, as well as the purpose of the ...