Kierrätetystä maatalousmuovista tehdyn raaka-aineen ominaisuudet - Korhonen, Arto; Tulonen, Jukka; Paukkunen, Simo (Karelia-ammattikorkeakoulu, 2024)
Karelia-ammattikorkeakoulu oli hankekumppanina CIRCWASTE-Finland -kiertotaloushankkeessa, joka toteutettiin 2016-2023. Hankkeen tavoitteena oli luotsata Suomea kohti kiertotaloutta ja toteuttaa valtakunnallista jätesuunnitelmaa. CIRCWASTE oli 20 kumppanin ja 10 osarahoittajan kokonaisuus, jonka koordinaattorina toimii Suomen ympäristökeskus. Hanke saa suuren osan rahoituksesta Euroopan komission LIFE-ohjelmasta. Karelialla oli hankkeessa toteutusvastuu kahdesta osahankkeesta. Tavoitteena oli mm. saada selville Pohjois-Karjalan maakunnan alueen potentiaali tuottaa PE-LLD jätemuovia mahdollisen maakunnallisen jatkojalostajan tarpeisiin. Tässä raportissa tarkastellaan kierrätetyn maatalousmuovin ominaisuuksia ja sen soveltuvuutta erilaisiin käyttötarkoituksiin verrattuna neitseelliseen muoviin. Tutkimuksen tavoitteena oli arvioida näiden ominaisuuksien merkitystä tulevalle käytölle.