Työlupamenettelyiden kehittäminen - Kemppinen, Martta (2024)
Opinnäytetyöni tarkoituksena oli kehittää Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n työlupamenettelyjä hyödyntäen sähköisiä työlupia ja huomioiden työturvallisuussäädökset. Opinnäytetyöllä menettelyiden tulevasta muodosta suunniteltiin työluvat sähköiseen muotoon ja parannettaisiin työntekijän työturvallisuuden tasoa jo lupaprosessin alusta alkaen. Työn kautta löydettiin vaihtoehto sähköisille työluville ja sille, miten riskejä voidaan huomioida entistä paremmin. Menetelmää luodessa hyödynnettiin sisäisiä ja ulkoisia lähteitä, Turvallisuus- ja kemikaalivirastoa sekä yrityksen henkilökuntaa. Lopputuloksena saatiin kehitetty suunnitelmaversio työlupamenettelystä, jossa turvallisuuden eri seikkoja on huomioitu laajemmin ja lupaprosessi toimii sähköisenä.