Vaarojen maratonin kansainvälinen kehittäminen - Saavalainen, Samuli; Mononen, Toni (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2014)
Opinnäytetyömme tehtävänä on kansainvälisesti kehittää Kolilla vuosittain järjestettä-vää Vaarojen maraton -polkujuoksutapahtumaa. Olemme tehneet työmme kvalitatiivisia tutkimusmenetelmiä käyttäen sekä tutkimusaineistomme kokoamisessa olemme havainnoineet toimintaa ja tehneet teemahaastatteluja. Toimeksiantajanamme toimii Pohjois-Karjalan Liikunta ry yhdessä Karelian Seikkailu-urheilijat ry:n kanssa. Pohjois-Karjalan Liikunta ry järjestää Vaarojen maratonin lisäksi muitakin liikuntatapahtumia Pohjois-Karjalassa, minkä kautta pyrkii edistämään Pohjoiskarjalaisten hyvinvointia liikunnan ja urheilun keinoin. Opinnäytetyömme tavoitteena on kasvattaa ulkomaalaisten juoksijoiden määrää Vaaro-jen maratonilla, sekä sen tunnettuuden kasvattaminen niin Suomessa kuin sen rajojen ulkopuolellakin. Taustatutkimusten kautta tulimme siihen tulokseen, että kansainvälis-ten juoksuportaalien sekä sosiaalisen median avulla tapahtumalle on paras mahdolli-suus saada lisää osallistujia sekä näkyvyyttä. The aim of our thesis was to internationally develop the Marathon of Dangers which is an annual trail-running event in Koli, North Karelia. We have carried out our thesis by using qualitative study methods, and we have also gathered data by observing the event and conducting theme interviews. Our thesis was commissioned by the Sports Federation of North Karelia together with the Karelian Adventure Sport Club. The Sports Federation of North Karelia organizes also other sports events in North Karelia, and their aim is to promote the wellness of the North-Karelian people through physical education and sports. The goal of our thesis is to raise the number of the foreign trail-runners in the Marathon of Dangers, and to improve its visibility at the international level. Through our research, our final result was that, with the help of international running portals and social media, the participants could find the event more easily, and the visibility of the event could grow.