Matkailupalvelut ranskalaisille ryhmämatkailijoille : case Harriniva - Lehtonen-Tolvanen, Rebecca (2024)
Harriniva toimii Muoniossa Lapissa aivan Ruotsin rajan läheisyydessä, ja sen matkailupalveluissa on laaja tarjonta erilaisista elämyksiä talvella ja kesällä. Harrinivassa tarjottavat matkailuohjelmat ovat moottorikelkkailu, huskysafarit, poroajelut, eräretkeilyt, hiihto, lumikenkäily, pilkkiminen, arktinen saunamaailma, paikalliskulttuuri ja -perinne ja tietysti, jos on onni mukana, revontulet. Muonio on kuuluisa puhtaasta ilmasta, luonnosta ja hiljaisuudesta. Harriniva houkuttelee asiakkaita erittäin mielenkiintoisilla elämyksillä. Hotelliketjuun kuuluvat läheiset Jeris ja Torasieppi. Jeriksessä toimii arktinen saunamaailma avantoineen ja Torasiepissä on porotila. Tässä tutkimuksessa on tutkittu kyselylomakkeella ranskalaisten turistien asiakastyytyväisyyttä, toiveita, asiakaskokemusta ja miten yritys voi kehittää matkailupalveluita. Kyselyssä oli avoimia ja suljettuja kysymyksiä. Avoimiin kysymyksiin vastattiin vapaamuotoisesti ja suljettuihin oli annettu vastausvaihtoehdot valmiiksi. Ikä on tärkeä taustatekijä, joka usein kysytään suljettuna kysymyksenä ja jaotellaan kymmenen vuoden mittaustarkkuudella niin kuin tässäkin kyselyssä. Sukupuoli on myöskin kyselytutkimuksen yleinen taustatekijä. Ranskalaiset ovat yleisesti vaativia asiakkaita, mutta he olivat tyytyväisiä Harrinivan ja ranskalasen matkanjärjestäjän palveluihin. Ranskalaiset turistit tulivat usein perheittäin, puolison kanssa tai kaveriporukassa. Otannassa ei ollut yhtään yksin matkustajaa.