Aloittelevan projektipäällikön opas - Putkuri, Toni (2024)
Työyhteisöjen uudistuminen on kiihtynyt Suomessa viime vuosina. Suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle uusia tekijöitä tarvitaan täyttämään eläköitymisestä seuraavaa vajetta. Tätä vajetta työn-antajien on vaikeuksia saada täytettyä ammattitaitoisilla tekijöillä. Työnantajien tarpeet eivät täyty täysin myöskään korkeakouluista eikä toisen asteen kouluista valmistuneidenkaan kanssa. Siksi työnantajien on panostettava entistä enemmän uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja työnohjaukseen. Opinnäytetyönä tehty aloittelevan projektipäällikön oppaan on tarkoitus vastata tähän tarpeeseen. Opinnäytetyön tavoitteena oli perehtyä Pohjois-Karjalan Sähkönsiirto Oy:n urakkasopimuksiin ja sen liitteisiin. Näistä tiedoista sain kasattua hallinnollisen projektirungon, jota seuraamalla aloitteleva projektipäällikkö pystyy perehtymään ja ennakoimaan sähköverkon rakennusprojektin seuraa-via vaiheita Pohjois-Karjalan Sähkönsiirto Oy:n sähköverkon rakennusprojekteissa. Projektirungossa käydään läpi koko projekti tarjouksen tekemisestä valmiin projektin takuuaikaan saakka. Pohjois-Karjalan Sähkön siirto Oy käyttää projektien tilauksessa kahta erilaista menetelmää. Näiden mene-telmien keskeiset eroavaisuudet esitellään myös tässä opinnäytetyössä. Lisäksi oman lukunsa on saanut käyttöjärjestelmät, joita käytetään toiminnan- ja työnohjauksessa. Work community renewal has accelerated in Finland in recent years. As the baby boomers retire, new factors are needed to fill the deficit resulting from retirement. It is difficult for employers to fill this gap with skilled workers. Employers' needs are also not fully met by graduates from higher education or secondary schools. Therefore, employers need to invest more in the induction and supervision of new employees. As a thesis, a beginner project manager's guide is intended to meet this need. The aim of the thesis was to become familiar with the contract agreements for electricity transmission in North Karelia and its appendices. Based on this information, I was able to put together an ...