Öljyanalyysilaitteiston järjestelmäkuvaus - Siponen, Sakari (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
Tämä opinnäytetyö on tehty Lapin ammattikorkeakoulun teollisuus ja luonnonvarat Kemin TKI:n käynnissäpidon tutkimukselle. Opinnäytetyön aiheena oli öljyanalyysilaitteiston järjestelmäkuvaus. Aikoinaan Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun TKI-yksikössä kehitettiin konenäköön perustuvaa öljyanalyysia sekä siihen liitettyä partikkelierotinta. Työn tavoitteena oli luoda laitteiston järjestelmäkuvaus sekä varmistaa laitteistoon liittyvän tiedon ajantasaisuus. Työhön kuului myös selvittää laitteiston soveltuvuus tuulivoiman tarpeisiin. Opinnäytetyön aineistona on käytetty käynnissäpidon tutkimuksen omia dokumentteja laitteiston kehityksen eri vaiheista sekä aiheeseen liittyvää tietokirjallisuutta ja internetiä. Öljynanalyysilaitteiston soveltuvuutta tuulivoimaan arvioitiin haastattelemalla paikallisen tuulivoimayhtiön toimitusjohtajaa sekä vierailemalla heidän tuulivoimalassa. Vierailun aikana tehtyjen havaintojen sekä haastattelun perusteella laitteiston todettiin soveltuvan tuulivoiman tarpeisiin. Haasteellinen toimintaympäristö asettaa kuitenkin omat vaatimuksensa, jotka pitää ottaa huomioon laitteiston suunnittelussa. Laitteiston suunnittelun suurimpana haasteena tulevaisuudessa on keksiä keino kuinka öljynkierto voideltavassa laitteessa tai koneessa voidaan taata kaikissa olosuhteissa. This study was done for the Unit of Industry and Natural Resources at Lapland University of Applied Sciences. The RDI Unit at Kemi-Tornio University of Applied Sciences developed several years the machine vision based oil analysis with integrated particle separator. The objective of the study was to create a system description for the installation and verify the related information and documents up to date. The study also examines how the installation could comply with the needs of wind power industry. The thesis is based on source materials which have been produced from the installation during the different development phases in the RDI Unit. Related material from science literature and internet are also used as support material. ...