TalviSÖKÖ - Alusöljyvahingon torjunta talviolosuhteissa - TalviSÖKÖ-hanke (Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, 2014)
Tämä TalviSÖKÖ-selvitys on tehty yhteistyössä Kymenlaakson, Itä-Uudenmaan, Helsingin kaupungin ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosten sekä Kaakkois-Suomen ja Uudenmaan ELY-keskusten kanssa. Esiselvitys koostuu kansainvälisistä jää- ja kylmienolosuhteiden öljyntorjuntaan liittyvistä tutkimuksista. Laajan ja kattavan taustatyön pohjalta on jatkossa mahdollista keskittyä Suomen olosuhteissa käyttökelpoisten torjuntamenetelmien ja toimintatapojen tarkasteluun entistä syvemmin. Tämä edellyttää edelleen kehitys- ja yhteistyötä viranomaisten ja alan tutkijoiden sekä kaupallisten toimijoiden kanssa. Julkaisun laatimista koordinoi Kymenlaakson ammattikorkeakoulu. Haastatteluihin ja aineiston kommentointiin osallistuivat edellä mainitun yhteistyöverkoston lisäksi Kainuun pelastuslaitos, Lapin ELY-keskus, Suomen ympäristökeskus, Ilmatieteenlaitos, Aker Arctic Technology Inc., Lamor Corporation Ab. ja Meritaito Oy. Hanketta rahoittivat Euroopan aluekehitysrahasto EAKR (Päijät-Hämeenliitto), Kymenlaakson ammattikorkeakoulu sekä Kymenlaakson, Itä-Uudenmaan, Helsingin kaupungin ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokset.