Osakaskysely Kemijärven yhteismetsän osakkaille - Törmänen, Mirelle (2024)
Opinnäytetyö oli Kemijärven yhteismetsän tilaama kyselytutkimus. Tutkimuksen tavoitteena oli saada tietoa Kemijärven yhteismetsän osakkaiden mielipiteistä, yhteismetsän toiminnasta ja siitä, miten toimintaa voisi mahdollisesti kehittää. Kyselyyn tulleet kysymykset laadittiin yhteistyössä Kemijärven yhteismetsän kanssa. Kysymykset liittyivät Kemijärven yhteismetsän toimintaan ja talouteen, metsien hoitoon ja käyttöön, tiedotukseen, metsästykseen sekä vastaajien taustatietoihin. Opinnäytetyön aineisto kerättiin kvantitatiivisella eli määrällisellä tutkimusotteella. Tutkimus toteutettiin perinteisen postikyselyn tavoin ja kirjeiden lähetys tehtiin postitusfirma JP Postitus Oy:n kautta. Kysely lähetettiin 500 osakkaalle, ja kyselyn vastausprosentiksi saatiin 17,6 prosenttia. Tutkimuksen vastaukset koottiin, analysoitiin sekä esitettiin Excel-taulukkolaskentaohjelmalla. Vastauksia tutkittiin kolmen erikokoisen osakasryhmän välillä. Tutkimuksen tulokset eivät olleet tarpeeksi tarkkoja pienen vastausprosentin vuoksi. Joidenkin kysymysten kohdalla ei vastauksia saatu tarpeeksi, jotta niitä olisi voitu analysoida tarkemmin. Lisäksi tutkimuksen tuloksia verrattiin 2013 julkaistuun vastaavaan tutkimukseen. Tutkimuksen tuloksien perusteella vastaajista suurin osa oli tyytyväisiä Kemijärven yhteismetsän toimintaan, mutta vastauksien perusteella tiedottamista voitaisiin kehittää tiedon kulun parantamiseksi. Tutkimuksessa ilmeni myös, että kyselyyn vastanneet osakkaat pitivät Kemijärven yhteismetsän uusia tulonlähteitä, kuten tuulivoimaloita positiivisena asiana. Osakkaiden mielipiteet olivat samankaltaisia niiden kysymyksien osalta, joita voitiin verrata edelliseen tutkimukseen. The thesis was a survey commissioned by the Kemijärvi common forest. The aim of the study was to gather information about the opinions of the shareholders of Kemijärvi common forest regarding the operations of the community forest and how the activities could potentially be developed.The questions in the survey were formulated in collaboration with ...