Pohjois-Suomen metallikaivosten rikastusprosessien vertailu - Kuivala, Toni (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia Pohjois-Suomessa sijaitsevien kaivoksien prosessien eroja. Tutkimuksen kohteeksi otettiin Elijärven, Kevitsan ja Kittilän kaivokset. Teoriaosuudessa käsiteltiin eri prosesseihin liittyvää teoriaa ja käydään läpi myös prosesseissa yleisesti käytettyjä laitteita. Työn alussa kerrotaan vertailuun otettujen kaivosten historiaa ja niissä käytetyistä prosesseista. Työn lopussa on käyty tarkemmin läpi kaivosten keskinäisiä eroja. Käytettävissä ol-leesta lähdemateriaalista johtuen opinnäytetyö ei ole kovinkaan tarkka, koska opin-näytetyö tehtiin yleisellä tasolla, eikä ollut mahdollisuuksia saada tarkkoja teknisiä tietoja kaivoksilta, joiden perusteella olisi voitu tehdä tarkempaa vertailua. Purpose of thesis was to explore the Northern Finland from the mines in the process differences. The study covered the Elijärven, Kevitsa and Kittilä mine. The first chapter deals with the different processes related to the theory and go through the processes commonly used devices. The second chapter deals with a comparison taken from the history of the mines and go-going through the mines and processes used. The last chapter is about the differences between the mines. This is not very accu-rate, because the thesis was made at a general level and had access to accurate technical information on the basis of which the mines could have been to make a more accurate comparison.