CLT-palkkien taivutuslujuuden ja kimmomoduulin testaus - Ronkainen, Pekka; Mertanen, Ville; Kolari, Sirpa (Karelia-ammattikorkeakoulu, 2024)
Karelia-ammattikorkeakoulun rakennuslaboratoriossa toteutetaan monipuolisesti rakennusmateriaaleihin ja rakenneratkaisuihin liittyviä testaus- ja tutkimuspalveluja. Viime vuosina rakennuslaboratorion toimeksiantojen määrä on lisääntynyt koskien uusia rakennusmateriaaleja ja erityisesti puutuotteita, johtuen niiden pienestä hiilijalanjäljestä. Karelia-ammattikorkeakoulu on myös kehittämässä yritysten kanssa ympäristöystävällisempiä rakennustuotteita. Karelia toteutti CLT Finland Oy:lle tutkimuksen, missä testattiin CLT-levyjen hukkapalojen käyttöä kantavina palkkirakenteina. Tavoitteena oli selvittää CLT-palkkien taivutuslujuus ja kimmomoduuli. Tässä raportissa kuvataan testauksen tuloksia.