Tokmannin asiakkaiden käsityksiä Tarjoussanomista ja yrityksen tuotevalikoimasta - Heiskanen, Antti (Centria ammattikorkeakoulu (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu), 2014)
Tässä opinnäytetyössä tutkittiin Tokmanni-konsernin asiakkaiden tyytyväisyyttä Tokma- nnin mainoslehteen Tarjoussanomiin sekä tuotevalikoimaan. Opinnäytetyön toimeksiantaja on pohjoismaiden suurin halpakauppaketju, jolla on myymälöitä yhteensä 148 ympäri Suomea. Työn teoreettisessa viitekehyksessä tarkasteltiin markkinointiviestintää ja tuotevalikoimaa osana markkinointia, sekä mainontaa osana markkinointiviestintää. Lähteinä työssä käytettiin markkinointiviestintään, mainontaan ja tuotevalikoimaan liittyvää kirjallisuutta sekä internetistä löydettyjä aiheeseen liittyviä julkaisuja. Työn empiirisessä osassa toteutettiin tutkimus Tokmanni-konsernin viidessä eri myymälä- ssä Rovaniemellä, Oulussa, Nummelassa, Tuuloksessa sekä Helsingissä. Tiedonankinta- menetelmänä käytettiin myymälässä toteutettavaa kyselyä ja tiedonhankintavälineenä paperista kyselylomaketta. Kyselyyn osallistui yhteensä 117 Tokmannin asiakasta. Tutkimustulosten perusteella voitiin todeta, että asiakkaat ovat pääasiallisesti tyytyväisiä Tokmannin-konsernin mainoslehteen Tarjoussanomiin ja tuotevalikoimaan. Tutkimus- tulokset osoittivat sen, että asiakkaat tunnistavat Tokmannin mainoslehden eli Tarjous- sanomat. Tutkimustulosten perusteella voitiin myös todeta, että asiakkaat tunnistavat Tokmannin omia tuotemerkkejä suhteellisen hyvin. The purpose of this thesis was to examine Tokmanni group’s customer satisfaction to advertisement and product assortment. Tokmanni is Finland’s largest and most diverse discount retailer that has 148 stores all over the Finland. In theoretical framework marketing communication and product assortment in marketing, and advertisement in marketing communication were viewed. Theoretical framework includes literature and publications considering marketing communication, advertising and product assortment. Empirical survey was implemented in five Tokmanni’s stores. Stores are located in Rovaniemi, Oulu, Nummela, Tuulos and Helsinki. Data was collected with questionnaire. 117 customers participated in survey. Results ...