Satelliittien avulla internet-yhteys maasto-olosuhteisiin - Pajula, Mikko; Kuntsi, Aku; Pyhäjärvi, Tanja; Jortikka, Aarre (Paliskuntain yhdistys, 2023)
Ympärivuotinen maastossa työskentely luo teknisiä haasteita porotalouden digitalisointiin. Vaihtelevia olosuhteita kestävät laitteet ja toimiva verkkoyhteys ovat edellytys suunnitteilla olevien sovellusten toimintavarmuudelle ja dataturvallisuudelle. Vasama-hankkeessa on kartoitettu ja testattu porotaloudelle maastokäyttöön soveltuvia vaihtoehtoja.